lördag 16 februari 2013

Vitkålsgratäng - LCHF, recept!

       Vitkålsgratäng, 3-4 port
 
300-400 gram vitkål
3 dl grädde
2-3 dl riven ost
1 gul lök
3 vitlökar
smör
salt & peppar
 
Skiva löken och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Strimla vitkålen fint. Häll grädden i en kastrull och värm på grädden. Pressa i vitlökarna och häll i den stekta löken. Låt småputtra medans du steker vitkålen så den blir mjukare. Häll i vitkålen i gräddblandningen och blanda sist i osten och rör om ordentligt. Smöra en gratängfom och häll i allt i den och in i ugnen. Gratinera i ugnen i 225 grader till gratängen har fått en härlig gyllene yta och färg,ca 15-20 min! Servera med något gott kött och en sallad! 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...