Blomkål och sparrissoppa 4 port
1 stort blomkålshuvud
1 knippe grön sparris
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1,5 - 2 dl riven god parmesan
2 paket kalkonbacon
salt och peppar
Hacka löken stek i smör och pressa i vitlöken och stek några minuter.
Dela/skär blomkålen i mindre bitar. Skär sparrisen i bitar spar topparna till servering.
Lägg allt i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och täck med vatten. Koka upp och koka i ca 15 min. Håll i grädde och vin och salt/peppar. Låt sjuda upp. Mixa allt till en slät soppa.
Skär baconet i mindre bitar och stek det krispigt. Koka sparristopparna ngr minuter. Blanda i parmesanen i soppan. Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon och sparrisknoppar.
Till soppan gjorde jag gratinerade skogschampinjoner, recept se nedan:
Skiva skogschampinjoner 16 st stora och stek i rikligt med smör
och pressad vitlök. När svampen fått färg krydda med oregano och
persilja. Lägg riven parmesan eller annan ost och gratinera i ugnen 225 grader tills allt fått lite gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar