söndag 28 september 2014

Mustig Älggryta!

Nu är den härliga hösten här med besked! Träden börjar skifta färg och det blåser men det härligast av allt denna helg är att solen har varit framme! Vad passar inte bättre då att äta en god och mustig gryta. Jag ska äta vilt för att det passar mig och min kropp. Jag hittade grytbitar av älg i köttdisken i veckan. Kul att testa något nytt! 

3 port

500 gram älggrytbitar
2 hg kantareller
1 gul lök
2-3 morötter 
Brysselkål 15-20 st
2 msk oxbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
Salt o peppar
Vatten 
50 gram smör
Cocosolja till stekning

Bryn köttet, svamp, skär löken i halvmånar och lägg i grytan. Dela morot i lagom stora bitar. Häll på vatten så det täcker. I med buljong, tomatpuré och krossade tomater. Salta och peppra. Koka upp och låt puttra i 1-1,5 timme. Lägg i smöret och låt smälta!Dela brysselkålen i två och lägg i grytan. Låt puttra tills brysselkålen blivit lite mjuka. Servera! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...