söndag 27 januari 2013

Chicken Nuggets LCHF, Recept!

Chicken Nuggets!
2 port
 
2 kycklingfiléer
sesamfrön på burk
mandelmjöl
ägg
salt och peppar
cocosfett eller smör
 
Currymajonäs 
1,5 msk majonäs
curry efter smak
1,5 msk fet rysk yoghurt
salt,peppar
 
Barbequesås
1 dl chilisås, Icas det goda livet
1 dl vatten
1 vitlök
1 schalottenlök
smörklick
½ msk dijonsenap
½ msk honung
1 msk vitvinsvinäger
½ msk worchestersås
1 msk oxfond
 
Börja med såserna så de får gotta till sig:
 
Currymajonäsen, blanda alla ingredienserna och såsen är klar!
 
Barbequeåsen, hacka löken och vitlöken fint och stek utan att det får färg.
Blanda övriga ingredienser och blanda i. Låt puttra på svag värme. Mixa så att det
blir en slät massa. Låt svalna.
 
Dela kyckling i lagom nuggetsbitar och salta och peppra
Gör tre fat, en med mandelmjölet, en med vispat ägg och en med sesamfrön
Börja att lägga/vända bitarna i mandelmjölet, lägg/vänd sen i äggfatet och
slutligen vänder du biten i sesamfröna. Du har nu dubbelpanerat en kycklingbit!
Stek på medelvärme i cocosfett eller smör.
 
Servera direkt med de goda dipsåserna och en sallad!
 
/Chanette
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...