Paprikakotletter 4 port
4 stora kotletter
75 gr rimmat fläsk
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tomater
2 grön/röd paprika
2 msk tomatpuré
2 msk smör
1 krm timjan,oregano
½ buljongtärning (grönsaks eller höns)
2 dl grädde
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Blanda ihop salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg kotletterna i en plastpåse
och häll i kryddblandningen och gör så att blandningen kommer runt kotletterna.
Stek i smör på båda sidorna på medelstark värme.
Skär paprikan i strimlor och löken i halvmånar/skivor. Fläsket tärnas och steks tillsammans med lök och paprika och pressad vitlök i smör. Tärna tomater och häll i tillsammans med tomatpuré, resterande kryddor, buljongtärning och grädde. Låt koka ihop.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form och häll över grönsaks/fläskblandningen.
Gratinera i ugn 200 grader tills det fått fin färg ca 30 min
Servera med en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar