Jag tycker att det blir mer smak när jag steker laxen i stekpannan. Jag börjar att steka med skinnet neråt i pannan först så att det blir knaprigt skinn sen vänder jag och låter gå på svag värme.
Det blev en dillhollandaise till laxen som jag gjorde själv. Det var första gången jag testade och jag fick göra det två gånger för att lyckas :-)!
Såsen blev supergod så här kommer receptet:
Dillhollandaise - Recept
2-3 port
150 gr smör som du ska smälta i en kastrull
2 äggulor
1 msk vatten
0,5-1 msk citronsaft (prova dig fram, jag gillar citronsmaken)
2 msk hackad dill eller efter smak
salt
Vispa äggen med vatten och citronsaft en kastrull eller en rostfri bunke.
Ställ kastrullen/bunken i en vattenbad på spisen och vispa tills det börjar
tjockna Akta så det inte blir äggröra. Det är så lätt att det blir det.
Var försiktig. Vispa nu i det smälta smöret i en fin stråle. Blanda sist i dill
och smaka av med salt.
En rejäl fiskbit!
Mycket på gång, lax, sparris och hollandaise!
Rester idag söndag blev en god lax och avokadosallad
med beasås - hollandaisesåsen tog slut igår :-)
med beasås - hollandaisesåsen tog slut igår :-)
/Chanette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar