Fisksoppa med saffran!
2 port
2 bitar laxfilé/ eller 1 bit, totalt 300-400 gr
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressad
smörklick
1 påse saffran
1 fiskbuljongtärning
3.5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
Skala och hacka löken grovt. Svetta löken och vitlöken i smör i en kastrull.
Blanda i saffran, smula i buljongtärningen och häll i vattnet.
Koka upp och häll i creme fraiche och grädde. Låt koka upp.
Lägg i dillen och blanda. Skär kuber av laxen och lägg i fisken.
Låt sjuda tills laxen är klar. Garnera med lite dill.
Smaklig måltid!
Jag tog vad jag hade hemma och fixade en god fisksoppa!
/Chanette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar