Skagenlax med dillsås!
2 portioner
2 laxfileér
1 dl räkor
1-2 msk hackad/klippt dill
2 msk creme fraiche
2 msk majonäs
salt och peppar
Sås:
1 fiskbuljong
2 dl vatten
1 brk creme fraiche
dill efter smak men snåla inte
Hacka räkorna. Blanda med dill, majjo, creme fraiche och salt & peppar.
Skär en skåra i laxen och lägg i skagenröran.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller till laxen är klar.
Under tiden laxen är i ugnen gör du såsen.
Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningen och koka upp och häll i creme fraiche och låt såsen bli varm sen hackar du dillen och har i.
Såsen är klar. En av mina favoritsåser och så enkel!
Servera med stekt/kokt sparris!
/Chanette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar